nějaké nové poznatky?
nějaké nové poznatky?
tahle diskuze se mi zdá už dlouho mrtvá tak se chci zeptat jestli máte nějaké nové poznatky či fígle
Re: nějaké nové poznatky?
rozjel jsem dvě vlákna - musíš zkoušet... já co najdu - už nekonzervuju. Jde to k odborníkovi.
Koiko 小池富夫 znovunarozen 21.12.2019
XP Deus 22 cm HF RCWS4 CZ
XP MI-6
XP Deus 22 cm HF RCWS4 CZ
XP MI-6
problémem je že spousta muzeí konzervatora nemá,řešil jsem to s kamaradem archeologem z jednoho regionalního muzea a železa co nejvíc hoří jim oficialně konzervuju já i když nejsem vystudovanej odborník tak zakladní ošetření zvládám.Jinak by se toho tam většina rozpadla na prach.....To jest realitaKoiko píše:rozjel jsem dvě vlákna - musíš zkoušet... já co najdu - už nekonzervuju. Jde to k odborníkovi.
ahoj pétoPazour60 píše:Taky jim to dávám v nálezovým stavu. Vašku, nevíš proč na spodku jílce jsou ty tenký pásky? Je to jak listový péro, říkám si, jestli tím nedorovnávali délku úchytu, aby sedl majiteli do ruky
na těhle typech tesáků jsem to viděl už několikrát,ja bych řekl že to bude spíš něco jako dilatace mezi organickou částí rukojetí a kovovou částí rukojeti,ale tohle je jen můj typ,takže sem s dalšími nazory
jo tak nějak jsem to taky myslel aby tam to dřevo nebylo uplně natvrdoPazour60 píše:Dneska jsem dostal názor P. Žákovského, sice taky přesně neví, ale mohla to být výzdoba ( střídání pásků z různých kovů ), nebo tlumení nárazu při seku do tvrdého, aby neprasklo obložení rukojeti